De honden

De leden van onze roedel vroeger en nu:


In memoriam:Ishtar (°18/02/1997 - †10/05/2010)
was lange tijd de oudste reu die zijn leiderschap al geruime tijd had afgestaan. Hij had artrose en kon naar het einde toe nog moeilijk stappen. Op 13-jarige leeftijd heeft hij uiteindelijk beslist om te kiezen voor de totale rust. Hij leeft verder in onze herinnering als de evenwichtige, toch enigszins eigenzinnige stamvader van de roedel.Yanah (°06/047/2002 - †31/05/2011)       &   Shakira (°06/07/2002 - †05/03/2012)
waren 2 zussen uit hetzelfde nest. Beiden hebben enkele nesten gehad waarvan we een aantal puppy’s hebben gehouden.
Yanah was de moeder van Allegro, Alegria en Akita uit één nest en Buddha uit een ander nest. Ze kreeg graag aandacht van ons maar was weinig verdraagzaam naar de andere honden toe en ging heel vlug in conflict vooral met haar zus.
Shakira was de moeder van Venus en Thorgall en een kordate dame. Ze had een kort geblokt lichaam op korte poten waarmee ze zich overal een weg doorbaande, ook figuurlijk. Ze wist wat ze wilde en liet zich vooral niet intimideren. Haar leiderschapskwaliteiten, steeds door haar zus betwist, had ze reeds voor haar dood door gegeven aan haar dochter Venus.


   
Akita (°28/09/2005 - †07/02/2011)           Alegria (°28/09/2005 - †30/10/2014)         Allegro (°28/09/2005 - †22/12/2017)
2 zussen en broer en pups van Yanah.
Akita was de ‘kleine’ zus van Allegro en Alegria en is steeds de omega (Assepoester) van de roedel geweest. Daar ze telkens het onderspit moest delven, heeft ze haar laatste jaren samen met Ishtar buiten de roedel geleefd. Haar hartprobleem maakte dat ze eveneens op een rustiger tempo leefde en het heel goed kon vinden met Ishtar. Ze was een zeer voorbeeldige pleegmoeder voor Indi & Chimouk en Ishra. Op een prille wintermorgen, heel onverwachts en zonder enig teken, is haar hart blijven stil staan.
Alegria was een vrij intelligente hond. Ze had aanleg om een goede leadingdog te worden bij het mushen maar wegens een trauma tgv een accident is ze, na veel trainen, teamdog geworden. Lange wandelingen waren daarna haar ding geworden waarbij ze op haar beurt onstuimige honden kon leren ‘aan de voet’ lopen.
Allegro is 12 jaar geworden en het grootste deel van zijn leven roedelleider geweest. Hij was een dominant figuur die de andere roedelleden snel op hun plaats zette. Hij was heel aanhankelijk naar ons toe en bij het begroeten vertelde hij steeds hele verhalen al wowelend (wowwowwowwow met heel veel intonatie). Het leek wel alsof hij ons telkens op de hoogte bracht van het reilen en zeilen binnen de roedel. Toen hij te zwak werd om nog een waardig Malamuttenleven te leiden, hebben we hem zacht laten inslapen.Thorgall (°31/03/2007 - †15/02/2014)
was de zoon van Shakira en broer van Venus. Hij was een krachtige reu maar zijn castratie in combinatie met zijn eetlust bezorgde hem vrij snel overgewicht waardoor hij niet meer snel genoeg was om mee te lopen in het team. In de roedel probeerde hij zijn plaats te creëren als reu maar moest steeds opbotsen tegen Allegro wat soms al eens uitmondde in een macho-gedoe met veel uiterlijk vertoon.Gobi (°28/07/2008 - †01/01/2014)
was de dochter van Alegria. Ze leek qua uitzicht en karakter heel erg op haar moeder. Zij bezat een grote portie energie. Bij het mushen toonde ze vrij snel haar kwaliteiten en functioneerde goed als teamdog. In de roedel ging ze eerder conflicten uit de weg en probeerde met de andere leden op goede voet te staan. Ze is echter ziek geworden en op vroege leeftijd gestorven.Buddha (°28/07/2008 - †24/12/2017)
was de zoon van Yanah en een onbevreesd avonturier die alles wilde ontdekken. Hij werd door Allegro in het gareel gehouden als hij grenzen durfde te verleggen. Eenmaal ouder ging hij Allegro niet meer zo makkelijk uit de weg en nam het vooral op voor Venus, zijn vriendinnetje.Venus (°31/03/ 2007 - †24/01/2018)
was de dochter van Shakira en zus van Thorgall. Ze was wegens haar fysische bouw niet zo’n goede trekhond maar deed steeds haar uiterste best om haar plaats te behouden in het team. Ze heeft ook flink haar best gedaan om in de sporen van haar moeder te treden als alfateef. Maar dit heeft slechts geduurd tot er 2 krachtige teven uit Estland kwamen. Toen moest ze het onderspit delven. Buddha was haar beste maatje.


 
Chimouk (°29/07/2009 - + 23/10/2017)         Indi (°29/07/2009 - + 12/12/2018)
waren zussen. Beiden waren geboren in het Hoge Noorden. Hun grootmoeder Chitta (dochter van Ishtar en Shakira), vertrok in 2005 vanuit onze roedel naar Estland om te gaan werken in bij Karulas Wolftrail (nu: Laplands Wolftrail). Niet alleen hun zwart-witte kleur viel op in de wolfsgrijze roedel maar ook hun ingesteldheid was anders: op en top snelle en volgzame werkhonden die na 1,5 jaar reeds hun plaats als leadingdog hadden verworven. Chimook was een zeer goede trekhond en tevens gemotiveerd om andere opdrachten uit te voeren. Ze was echter heel dominant in de roedel en nam hierbij een zeer bepalende plaats in.
Indi had eerder een eigenwijs karakter en wilde enkel doen wat ze echt graag deed en dat was een kar trekken in volle galop. Ze luisterde hierbij goed naar de bevelen. Voor andere opdrachten kon je haar echter niet motiveren. In de roedel had ze haar eigen plek gecreëerd waarbij ze niemand in de weg liep en zich ook met weinig ging bemoeien.De huidige roedel:Happy (° 23/10/2008)
is in de roedel gekomen op 13/06/2011.Zij is een goede sledehond die bij onze roedel kwam omdat haar vorig baasje geen tijd meer had om te mushen. Ze weet zich aan iedere hond aan te passen, leert snel bij en is heel aanhankelijk zonder opdringerig te zijn. Ze vertoeft graag in de roedel maar nestelt zich ook graag binnen in huis.Ishra (Yellowsnow Malamutes Electra) (°10/03/2010)
is de eerste Malamute in de roedel met een officiële stamboom. Ze is afkomstig van Denemarken (Yellowsnow) en is 2 dagen na het overlijden van Ishtar in ons midden gekomen. Ze voelde zich meteen veilig bij pleegmoeder Akita en is een lieve, speelse en volgzame hond geworden die zowel geniet van het ravotten in de groep als van het meelopen in het mushingteam. Ze heeft een grote “will to please” en leert heel vlug nieuwe zaken aan. Ze heeft echter ook een dominant trekje vooral als ze denkt haar verworven plaats te moeten delen met een andere hond.


     
Gipsy & Mokshe (°30/09/2013)          &             Tibet Sherpa (°30/09/2013)
bij ons geboren uit Ishra en Yakima van Kamiakan Trail.
Gipsy is onze dekreu met een heel aanhankelijk en volgzaam karakter. Hij staat steeds paraat om een goedkeuring te krijgen.
Tibet is een heel krachtige en zelfzekere reu die zich niet laat intimideren.
Sherpa lijkt uiterlijk heel erg op zijn broer Tibet. Qua karakter is hij een lieve en heel aaibare Malamute die je altijd wel tot een knuffel doet verleiden.
Mokshe is het kleine zusje. Ze is inderdaad klein van gestalte maar daarom niet minder alert. Ze houdt alles goed in de gaten en hoeft niet onder te doen voor haar grote broers.Nepal (Native of Wilderness on Kamiakan Trail) (°17/05/2014)
is geboren in Kamiakan Trail. Het is een grote zwart-witte Malamute met een uitdagend karakter. Ze weet wat ze wil en kan dit ook op haar eigen, soms caprioolse manier duidelijk maken. Ze weet ook heel goed hoe ze mensenharten kan stelen. Hopelijk zullen haar pups dit ook doen.Arjuna (°05/12/2014)                  &                    Shiva (°05/12/2014)
Zoon en dochter van Happy en Gipsy.
Arjuna lijkt sprekend op zijn vader en heeft ook zijn karakter geërfd.
Shiva lijkt sprekend op haar moeder maar dan met een veel speelser karakter. Ze houdt van ravotten met haar broer Arjuna, Nepal en Moonah.Moonah (Ohm Oonah) (°25/06/2015)
Gezien ze zo wit is als de volle maan noemen we haar Moonah. Ze komt van de kwekerij ‘The White Wolves’. Ze vindt het super om allerlei opdrachten uit te voeren maar eens ze een andere hond in het vizier krijgt, heeft ze geen oor meer voor commando's.  Tussen de trainingsmomenten door geniet ze met volle teugen van het ravotten met de Malamutten. ’s Avonds is ze dan bekaf en valt ronkend in slaap.Océane of The White Wolves (°18/12/2015)
Océane kwam als 1-jarige bij ons terecht. Ze is een dolenthousiaste speelse witte herder als ze zich veilig voelt, maar bij onbekenden doet ze een stap achteruit. Zij is een perfecte spiegel voor mensen die bang zijn van honden.Proud Ayla van 't Nielerdal (°05/10/2016)
Een nieuw ras binnen de roedel. Na een rustige verkenning de eerste dagen, werd ze vrij snel aanvaard in de roedel. Sneller dan we hadden voorzien voor zo'n kleine spruit. Ayla is een zeer rusige en bescheiden hond. Ze laat de anderen altijd eerst voorbij gaan en wacht geduldig haar beurt af. Ze is steeds tevreden ook al is het niet haar voorkeur. Ze heeft wel een portie jachtinstinct en is ondertussen uitgegroeid tot een ware mollenjager. Op de weide in Les Basses zit haar kop meer in dan boven de grond. Ayla zal Moonah en Océane flankeren in het begeleidingsproject. De aaibaarheidsfactor van een Golden Retriever is nl. iets groter dan die van de Malamutten :-)


 
Athon (°23/10/2017)                            &              Inka (°23/10/2017)
2 broers uit het onverwachte nest van Mokshe en Gipsy. Athon was meteen de super sociale pup terwijl Inka liever eerst de kat uit de boom keek. Beiden kunnen het goed vinden met elkaar terwijl ze hun typische karaktertrekje blijven behouden. 
Quiet Ohmy of the Broadway Farm  (°30/10/2017)
De jongste telg van de roedel. Ze heeft zich net zo goed en vlot aangpast als haar voorgangster Ayla en werd ook meteen aanvaard in de huisroedel. Ohmy is een heel aktieve jongedame en heeft een onwaarschijnlijke 'will to please'. Ze staat altijd met iets klaar in haar bek om een apporteeropdracht te krijgen. Ze heeft alles in zich om een super assistentiehond te worden.