01/01/2024
We wensen iedereen een gelukkig en vreugdevol nieuw jaar. Dat alle Goldendoodles en ook alle andere honden en hun families een veilig en liefdevol nest mogen hebben.
Vanaf vandaag is het wel en wee van de roedel dagelijks te volgen op Instagram en Facebook onder doodleroedel.
Er zal hier dus geen nieuws meer verschijnen.29/12/2023
Ondertussen is Ayla loops geworden en gisteren en vandaag met succes gedekt door Shamaan. We verwachten dus opnieuw een F1-nestje voor eind februari '24 :-) 

 

23/11/2023
Cupido is begin deze maand als Otis vertrokken naar Leuven. We zijn blij dat hij toch een goed nest gevonden heeft. De roedel zal deze jonge aktieve jongen toch wel een beetje missen, vooral Ayla...of misschien toch niet en is ze blij dat ze weer op haar gemak kan lummelen.

  

23/10/2023
We hebben begin deze maand (07/10) afscheid moeten nemen van onze oudste Alaskan Malamute Happy. Ze zou vandaag 15 jaar geworden zijn. Haar gezondheid was al een tijdje verzwakt en ze had regelmatig ontstekingen. We hebben haar hiervoor behandeld met colloïdaal zilver, een natuurlijk antibioticum, waardoor ze er ook telkens weer bovenop kwam. Het leek alsof ze niet wilde vertrekken en ze bleef hardnekkig vechten om hier te blijven. Uiteindelijk heeft ze haar strijd opgegeven en is ze nu in alle rust bij haar dochter Shiva. 23/09/2023
Er is nog 1 reutje bij ons. De geïnteresseerde kandidaten haakten toch af op het laatste nippertje en stuurden hun kat. Onze, ondertussen tot 'Cupido' gedoopte, lieve pup vond het uiteraard helemaal niet erg en voelt zich de koning te rijk in de roedel. Zijn moeder Libel vindt zijn enthousiaste bijtspelletjes maar niks maar bij tante Ayla mag hij zijn gang gaan.

 

06/08/2023
De roedel heeft dit weekend 5 pupjes zien vertrekken naar hun nieuwe thuis. Eentje vertrekt volgende week en de laatste 2 reutjes binnen 2 weken. Het doet ons telkens plezier te zien hoe goed ze onthaald worden. We twijfelen er niet aan dat ze allen in een warm nest zullen terecht komen.


08/07/2023
Een gezellige namiddag met alle kandidaat-baasjes die de puppy's zijn komen bezoeken. Ze waren allen gecharmeerd door die lieve Doodlesnoetjes.


17/06/2023
Libel heeft op 9 juni haar nestje geworpen: 8 gezonde puppies. Zij mogen als eersten de puppiekamer inwijden. Daar kan Libel in alle rust al haar aandacht aan de puppies geven.20/05/2023
Onze jaarlijkse Doodlewandeling werd dit keer gezegend met een heerlijk zonnetje, ideale temperatuur voor een tochtje van 2u door bos en weiland...8 Goldendoodles van onze kweek en hun baasjes: Maurice (4 jaar), Leeloo en Flor (2 jaar), Leo en Loena (1 jaar) en Otis (10 maanden)...toffe bende...iedereen heeft genoten.08/04/2023
Libel is gedekt door Shamaan. We zijn dus weer met z'n allen in blijde verwachting...01/04/2023
Een miezerige koude lentedag...zo ene om zalig te luieren na een leuk roedelbezoekmoment waarbij de honden lekker konden ravotten met de kids.

  


26/02/2023
Gisteren was er roedelbezoekdag, een toffe namiddag met weer een aantal nieuwsgierige kandidaten en ook nieuwsgierige Doodles...
En de puppykamer is helemaal betegeld... helemaal clean en onderhoudsvriendelijk... laat de puppy's maar komen...


25/01/2023
Alweer eentje die een paar honderd grammen lichter weegt. We merken toch heel wat verschil in vacht onderling zowel bij de F1-als bij de F1b-Goldendoodles. Onze Fee (zie foto) en Pharao werden nog nooit geknipt noch geschoren en hebben ook nooit klitten. Terwijl Amber na een paar weken al opnieuw begint te vilten, ook al is haar vacht kort geknipt. Zelfs de Doodles uit éénzelfde nest kunnen een verschillende vacht hebben. Om meer te weten te komen over vachtverzorging: ga naar www.thedoodlelook.nl. Ik heb ook al heel wat bijgeleerd.

  

31/12/2022
We wensen jullie van harte een krachtig en vreugdevol nieuw jaar, vol van toffe momenten met jullie trouwe viervoeter.


28/11/2022
De Doodles wisselen elkaar af bij het assisteren bij de veerkrachtsessies op mijn werk. Hier mochten Amber en de kleine Noedel (uit het laatste nest van Ohmy) hun talenten tonen. Zo rustig ze zijn binnen, zo uitbundig ze zijn buiten.

 

20/10/2022
Op 14 oktober heeft Shiva ons verlaten. Ze was al een tijdje niet in haar gewone doen en liet haar eten staan. Ze was echter nog actief waardoor we niet meteen panikeerden. Zij wist echter beter en was zich aan het voorbereiden om naar de andere hondenwereld te vertrekken. Shiva, je speelbroer Arjuna en moeder Happy zullen je missen... en wij ook.


01/10/2022
De jaarlijkse Goldendoodle-wandeling was, niettegenstaande de gietende regen, toch een succes. Iedereen genoot ook al waren we kletsnat. Daarna nog een demonstratie met de waterblazer gaf meteen weer een droog gevoel.

  

28/08/2022
De puppy's zijn al ferme schatjes geworden en bekoren menig mensenhart. 9 van de 12 zijn dit weekend vertrokken naar hun nieuwe thuis en we hebben er alle vertrouwen in. Het doet ons deugd te zien hoe gelukkig de mensen vertrekken met hun nieuwe huisvriend(in). Daarvoor doen we het...
En een 4de pup, Dobby genaamd, is weer richting Hachiko vertrokken. 


08/07/2022
Ohmy heeft gisteren geworpen, ferm nest: 12 puppy's en ze zien er allemaal levendig en gezond uit. Hopen dat het zo blijft.
En Ohmy laat ze goed drinken...in 2 shiften...een hond heeft immers maar 10 spenen.


15/06/2022
Alle honden zijn weeral het kapsalon gepasseerd. Amber kreeg dit keer een knipbeurt.


21/05/2022
Alweer tijd om te vertrekken...maar met een gerust hart weten we dat ze in een goed nieuw nest terecht komen. Er wordt ook weer een reutje, Castor, opgeleid tot assistentiehond door Hachiko (te volgen op instagram onder 'raisingservicedogs') en daar zijn we best fier op.

16/04/2022
De pupjes van Fauve genieten van het lenteweer en krijgen bezoek van hun toekomstige baasjes.


22/03/2022
Fauve heeft haar nestje geworpen: 8 pupjes: 3 reutjes en 5 teefjes, allen gezond en wel.

18/02/2022
De logeerkamer krijgt een nieuw vloertje en wordt onze slaapkamer en de overige kamer zal de werpkamer worden. Zo zal moeder met haar pups haar eigen plek hebben en zullen de andere honden weer de volledig inkomhall kunnen gebruiken.

20/01/2022
We verwachten opnieuw een nestje in maart. Fauve is gedekt door Shamaan. Weerom benieuwd naar dit nieuwe leven.

01 /01/2022
We wensen jullie liefdevolle warmte, vreugde, kracht en eenvoud voor dit nieuwe jaar.


19/12/2021
En ook deze pupjes zijn goed en wel vertrokken naar hun nieuwe thuis, eentje zelfs naar het verre Groningen in Nederland waar hij zijn baasje met autisme zal assisteren.
Leo en Basil zullen in de buurt van Balou (zoon van Ayla) wonen, de apotheekdoodle uit Kozen (in de buurt van St. Truiden) die vele harten doet smelten als hij de apotheekklanten aankijkt met zijn verleidelijke snoet. Ook Ayko (broer van Balou) woont om de hoek.
Berend is de volgende pup die wordt opgeleid door Hachiko. Je kan hem ook volgen op instagram onder 'raisingservicedogs'.
En Molly zal een buddy worden voor Julie.
De 4 reutjes hebben duidelijk meer krullen dan hun kleine zusje Molly.

  

27/11/2021
Yentl en haar pups kregen vandaag bezoek van de toekomstige baasjes. Ze hebben er allen van genoten.


30/10/2021
Verleden week hadden we een superleuke ontmoeting met enkele Zuid-Westvlaamse wandeldoodles in het hondenbos te Lauwe (bij Menen).
Vandaag deden we een keitoffe wandeling in onze Ardense bossen met enkele nakomelingen van onze Doodleroedel. En of ze zich geamuseerd hebben...hun moddervacht liegt er niet om...
We hebben ook een app 'De wandeldoodles' aangemaakt. Zo vinden Doodlebaasjes elkaar om samen in hun regio op stap te gaan.

Ondertussen is Yentl bevallen van 5 schattige pups: 4 reutjes en 1 teefje.

   

   

23/09/2021
Pfff, die lange wachtlijst heeft toch een vertekend beeld. Velen hebben zich blijkbaar zeer vrijblijvend op de wachtlijst gezet en niet laten weten dat ze geen pup meer hoeven. Anderen hadden de boodschap gekregen dat ze pas in 2022 een pup zouden kunnen hebben en wilden dit ook zo houden. Resultaat: niet voldoende kandidaten voor het nest van Yentl... Maar geen paniek, er zullen in de eerstvolgende maanden zeker nog geïnteresseerden opdagen.
Wat me wel duidelijk is geworden: wie op de wachtlijst wenst te staan, zal een voorschot dienen te betalen. Wie afhaakt en verwittigt, krijgt dit bedrag terug betaald. Wie zijn kat stuurt...krijgt zijn kat niet terug...!!!
Onze 2 jongste spruiten, Pharao (7 mnd) en Amber (3 mnd) trekken zich hier echter niets van aan en stoeien er maar op los.


28/08/2021
Amai, de 22 pups zijn deze week vertrokken. Voor het vertrek nog even allen samen in de bench, net een groot puppy-tapijt.
Het was wel even plannen zodat iedereen op het juiste moment de pup kon komen afhalen volgens hun plaats op de reservatielijst maar iedereen was tevreden.
Batou, zoon van Ayla, is naar een gastgezin waar hij wordt voorbereid op een training tot assistentiehond bij Hachiko. Je kan hem volgen op instagram onder 'raisingservicedogs'.
Kindaba,, eveneens zoon van Ayla, wordt ook opgeleid tot hulphond door Bultersmekke.
En eentje blijft bij ons: witte Amber, dochter van Ayla.
Van ieder nest wordt nu een app aangemaakt zodat de broertjes en zusjes nog iets kunnen vertellen tegen elkaar of hun beste foto laten zien.

Ondertussen is Yentl gedekt door Shamaan. We hebben even getwijfeld of we deze dekking zouden laten doorgaan maar de lange wachtlijst heeft ons overtuigd.

  

31/07/2021
Puppy-bezoekdag: allen buiten in een kring om met volle aandacht te luisteren naar de antwoorden op de veel gestelde vragen. En een demonstratie over vachtverzorging met Fee als model.


05/07/2021
Zo zijn de 3 dames helemaal volgens de regels ook in 1 week tijd alle 3 bevallen:
Libel op 29/06: 10 pups: 3 reutjes en 7 teefjes
Ayla op 01/07: 7 pups: 6 reutjes en 1 teefje
Fee op 03/07: 6 pups: 4 reutjes en 2 teefjes

    
                         Libel                                                                           Ayla                                                                         Fee

29/05/2021
Eindelijk zijn de restanten van het uitgedunde dennenbosje vooraan het terrein, opgeruimd. Er ligt nu een ferme hoop takken te wachten om verhakseld te worden.
Ondertussen zijn we ook begonnen met het leegmaken van de oude krotcaravan naast de bosbarak die, na het verwijderen van alle ingebouwde meubilair en het geraamte, helemaal in elkaar stortte...

  

19/04/2021
Oef, een druk weekendje achter de rug. Alle pups zijn goed vertrokken naar hun nieuwe thuis behalve Pharao die bij ons blijft om dekreu te worden.
En dan kunnen we weeral uitkijken naar de volgende nestjes want Ayla, Libel en Fee zijn in 1 week tijd alle 3 loops geworden...dat belooft...


27/03/2021
Vandaag kwamen de baasjes in spé op bezoek om hun toekomstige pup te bewonderen. Elk gezin apart, corona-proof, even bij het nest met daarna nog een hoop voedings-en opvoedingsadvies en tips om zich goed voor te bereiden op de komst van hun nieuwe huisvriend.


19/02/2021
Proficiat Ohmy, een pasgeboren nest van 10 ferme Goldendoodlepups: 7 teefjes en 3 reutjes. Alles verliep heel vlot tussen 10u30 en 15u30. Na de 8ste pup kwam de moederkoek mee, dus vermoedelijk het einde maar even daarna rolde er nog eentje uit en een kwartier daarna, nog eentje... Allemaal mooi droog gelikt en meteen allen aan de borst...Fantastisch te zien hoe de natuur zo spontaan zijn werk doet...
Ondertussen zijn de honden weer gekamd en/of geknipt, is het bosje vooraan weer wat meer opgeruimd en slapen de Malamutten al 2 nachten buiten. De 1ste nacht ging het prima: geen lawaai. Vorige nacht echter hebben ze volgens onze buurman de ganse nacht gehuild...volgens de buurvrouw slechts een paar keer...en wij hebben ze maar 1 keer gehoord...

 

21/01/2021
We hebben het jaar ingezet met een pak sneeuw in de Ardennen... Heerlijk, dat krakend wit tapijt onder onze voeten en genietend van het sneeuwgestoei bij de honden. Ook al brengt Corona een hoop beperkingen, toch genieten we hier van deze witte vrieskoude winterdagen... Hopelijk jullie ook en laten we het ganse jaar genieten van wat iedere dag ons te bieden heeft.


20/12/2020
Eindelijk...na ons geduld lang op de proef te hebben gesteld is Ohmy nu toch loops geworden en is ze ondertussen al 4 dagen na elkaar gedekt geweest door onze Koningspoedel Shamaan. Ze hebben dit super gedaan, heel rustig, iedere morgen eerste werk...daarna ontspannen in elkaars nabijheid... We zijn dus weer in volle verwachting...


20/11/2020
Zwaar werk uitgevoerd deze week: alle gerecupereerde betonpalen van de vorige eigenaar ontdaan van de beton waarmee ze in de grond zaten en rondom de perken gelegd. Dit verhindert dat onze lieve Malamutjes gaan graven om te zien wat er zich aan de buitenkant van het perk bevindt...
En onze Goldendoodle Libel ging eveneens naar de dierenkliniek om haar heupen en ellebogen te laten testen. Ook haar resultaten waren helemaal in orde. En daarnaast is ze ook vrij van Ichtyosis (huidschilfers die soms voorkomen bij Golden Retrievers). 

   

23/10/2020
De 3 kleine roedels zijnde:
Happy met zoon Arjuna en dochter Shiva
Ishra met zoon Gipsy, dochter Mokshe en kleinzoon Inka
de 2 broers Tibet en Sherpa (eveneens zonen van Ishra)
vinden het super in hun eigen perk. 's Avonds willen ze echter nog lekker gezellig samen slapen in de camionette...tja, een Malamute weet wat hij wil, hé!
En onze Goldendoodle Fee ging op oogcontrole in de dierenkliniek en werd helemaal goedgekeurd.

      

18/09/2020
Hoera, hoera, ... er worden 2 extra perken gemaakt!  Al goed dat de boer net 2 dagen voordien had gehooid. De 3 Malamut-roedels zullen nu eindelijk vrij kunnen rondlopen in hun eigen perk.
En nogmaals hoera...de heupen en ellebogen van Shamaan zijn getest: supergoed, alles in perfecte staat. En hij is ook vriij van de ziekte Von Willebrand (is een ziekte die kan voorkomen bij poedels). Hij is dus helemaal goedgekeurd om onze teefjes te dekken. Gezien hij ook nog een superlief karakter heeft, zal hij ongetwijfeld Goldendoodle-schatjes verwekken...:-)

  

21/08/2020
Het is weer een warme droge zomer. Toch zijn we iedere dag blij dat de zon schijnt en hopen we intens dat het nu en dan eens regent om de dorst van de bomen en planten te lessen. Door de droogte zie je hier en daar in de Ardennen de naaldbomen sneuvelen en onze fruitboompjes zien er ook niet al te fleurig uit. De roedel trekt er zich echter niets van aan en geniet zalig van het zonnetje... het klein geluk dat grote vreugde geeft...
Deze maand hadden we ook bezoek van de nu bijna 1-jarige broers en zussen van Libel en Fee (nest van Ohmy geboren op 25/09/2019). Het was een leuk weerzien en we hebben allen genoten van een fikse wandeling in de ardense bossen.

  

23/07/2020
De Malamutten-reunie heeft niet mogen zijn. Door de 3 kleine roedels Malamutten voorzichtig en stap voor stap dichter bij elkaar te brengen, hadden we gehoopt dat ze opnieuw allen samen in het grote perk zouden kunnen verblijven. Maaarrr... éénmaal een vete tussen Malamutten blijft blijkbaar een vete. We zullen dus genoodzaakt zijn om nog 2 extra perken te voorzien. Pfff, we weten weeral waarvoor we werken!!


16/06/2020
De omheiningen staan er: ene rondom het huis zodat de Doodle-roedel nu niet meer vol nieuwsgierigheid naar het pad rent als er wandelaars voorbij komen (oef) en een groot perk voor de Malamutten zodat ook deze nu vrij kunnen rondlopen. Dit geeft me een bevrijdend en geruststellend gevoel.

   

20/05/2020
Joepieie!! Eindelijk komen er omheiningen. Deze week zijn de werken gestart maar zelfs met een speciale machine krijgen ze nog niet alle palen in de grond. Die shist-grond hier in de Famenne zit vol stenen. Ze zullen dus moeten terug keren volgende week met een super boor om vooraf gaten te boren. De honden vinden het in ieder geval super spannend.


23/04/2020
De pupjes van Ayla, Yentl & Fauve, doen het goed. Ze ravotten er op los en mama Ayla doet gretig mee. Zij heeft precies een energie-boost gekregen door haar kroost.


26/03/2020
Deze dag zullen we niet snel vergeten: Corona alom, lock down voor iedereen, verboden niet-essentiële verplaatsingen te doen... en geen duidelijkheid inzake opvolging van dieren terwijl de 2-maanden oude puppies klaar staan om te vertrekken. Vooraleer de controles worden verstrengd dan maar in allerijl alle nieuwe baasjes opgebeld met de vraag of ze vandaag nog, donderdag, hun pupje konden komen ophalen ipv in het weekend.
Zo geschiedde dat ieder met de nodig beschermingsmaatregelen in acht genomen en met een extra verwijsbrief op zak richting Ardennen getrokken is en zodoende het nest in 1 dag leeg was...behalve de 2 teefjes die onze roedel zullen vervoegen. Ayla trok er zich niet te veel van aan en ging op 't gemak haar ronde doen op de weide om haar snuit hier en daar in de grond te boren op zoek naar...?

 

26/02/2020
4 weken later en een stelletje schattige puppies, nieuwsgierig naar wat er zich buiten dit nest bevindt.


29/01/2020
Aan iedereen een vreugdevol en inspirerend nieuw jaar.
Voor ons begint het jaar in ieder geval opnieuw vruchtbaar: vannacht wierp Ayla haar nestje Goldendoodles: 10 stuks: 5 reutjes en 5 teefjes, allen gezond en wel inclusief mama Ayla. 30/12/2019

Voorlaatste dag van dit vruchtbare jaar. Onze 2 Goldendoodle-ladies Fee en Libel zijn schatjes en vinden het superleuk met hun nieuw vriendje Shamaan. Deze Koningspoedelpup zal hopelijk zorgen voor een aantal kroostrijke nestjes, zodat ook mensen met een vachtallergie zullen kunnen genieten van een hondenvriend.
Nu onze roedel van 10 Malamutten, 2 Witte Herders en 2 Golden Retrievers met 3 pups werd uitgebreid, gezien onze focus op het Goldendoodle-ras, kwam het voorstel van Linde's White Wolves om Moonah en Océane in hun roedel op te nemen. Dit was toch even slikken en wankelen maar om de roedel beheersbaar te houden, hebben we hiermee ingestemd. We weten immers dat ze daar helemaal hun plek hebben en goed leven.
Ondertussen is Ayla een maand geleden gedekt en krijgen we dus eind januari 2020 een nieuw nestje Goldendoodles.

                               X


23/11/2019

8 weken: tijd om naar de nieuwe baasjes te gaan. Nog een ritje met de auto om even te wennen, controle door de dierenarts, nog even spelen met mama Ohmy en broertjes en zusjes... en dan het nieuwe avontuur. 
2 teefjes blijven bij ons zodat we binnen 2 jaar een generatie F1B Goldendoodles kunnen voorzien.

   


22/10/2019

4 weken oud en echte schatjes. De 9 Goldendoodletjes zijn super rustig, drinken goed, slapen nog veel maar huppelen ook al aardig rond. Ze vinden het ook tijd worden om de nestbak te verlaten en de wijde wereld te gaan verkennen.

 


25/09/2019

Proficiat Ohmy!! Een nest van 9 gezonde puppies: 3 reutjes en 6 teefjes, allen zonder probleem op de wereld gezet.
Nadat ze gisteravond haar eten niet meer volledig opat en ze vanmorgen met een vragende blik op zoek ging naar een plek om een nest te maken, hebben we meteen haar legbak klaargezet en nog geen uur later kwam het eerste pupje tevoorschijn. Net op tijd!! We hadden de nest immers pas in het weekend verwacht en nog niet vandaag (woensdag).24/08/2019

De echografie gaf aan dat Ohmy wel degelijk drachtig is en er waren 3 à 4 puppies zichtbaar. Misschien nog enkele verstopt achter de ribbenkast?
Ondertussen blijft Ohmy even dartel rondhuppelen en als een speer achter haar bal en touw lopen om te apporteren.
Ondertussen heeft Athon, een jonge Malamute van bijna 2 jaar, een nieuwe thuis gevonden. Hij gaf duidelijk aan dat hij geen behoefte had aan een roedel maar dat hij beter zou aarden bij een individuele baas. Hij heeft het nu helemaal naar zijn zin bij Manu.

  


29/07/2019

Het voorbije weekend werd onze Golden Retriever Ohmy gedekt door een witte koningspoedel. We krijgen dus een nestje Goldendoodles als alles vlot verloopt. We zijn super benieuwd!
Ondertussen zijn er nog enkele witte herderpups vertrokken. Er zijn nu nog 3 reutjes beschikbaar.

 X09/07/2019

8 weken oud. Gisteren volledige controle van de dierenarts, een chip, eerste vaccin en de DNA-test. Vandaag 2 teefjes vertrokken naar een nieuwe thuis. Hopelijk vinden de andere binnenkort ook een nieuw baasje.14/06/2019

Veel slapen, veel drinken en ook al wat rondstrompelen. Ze doen het alle 8 heel goed.18/05/2019

4 dagen geleden is het nestje van Moonah geboren: 4 reutjes en 4 teefjes. Goed gedaan, Moonah.14/04/2019

De voorbije dagen blies de noordoostenwind ijzige koude doorheen de Condroz. Maar dit weerhield ons niet om te genieten van de buitenlucht en het bloeiend tapijt in het bos. En dit weerhield Nepal, Tibet en Sherpa ook niet om luilekker te chillen bij een ondergaand zonnetje. De 2 witjes en de 2 rostjes daarentegen vonden het weer té gek om dagelijks een paar keer achter hun tennisballen aan te rennen. Als Ohmy mij ziet aankomen met de ballenmand, dan verandert ze terstond in een blaffende springhond op 4 veren. Ook Moonah doet mee niettegenstaande ze al aardig aan het verdikken is. Hopelijk is het niet enkel van de extra porties eten ;-)17/03/2019

Een weekje Ardennen heeft weer deugd gedaan. De fruitbomen bloeien al en voorzichtig komen hier en daar ook frisse groene blaadjes uit de knoppen gekropen. Océane was uiteindelijk niet drachtig maar deze week was het opnieuw de beurt aan Moonah. Ze is (hopelijk met succes) gedekt geweest eveneens door Nixon.14/02/2019

Buiten dineren in het zonnetje op Valentijn...kan het nog romantischer? Het lijkt wel zomer terwijl alles er nog dor uitziet...vreemd. Maar zo'n lenteweertje geeft meteen goesting om opruimwerken te doen op het terrein. Ik heb in ieder geval wel enkele geïnteresseerden...

 


26/01/2019

Wat vorige zomer niet gelukt is, is nu wel een feit: Onze andere Witte Herder Oceane is gedekt op 3 januari; dit keer niet door Chapeloup maar wel door Nixon. Haar nestje is voorzienn voor begin maart. Dus opnieuw in blijde verwachting en heel benieuwd... Onze Golden Retriever Ayla daarentegen vond dat het nog niet de moment was. Niettegenstaande een nauwgezette opvolging van haar loopsheid mét zelfs enkele progesterontesten, weigerde ze de Poedelreu te ontvangen. Onze 1ste Golden Doodle nest wordt dus een half jaar uitgesteld... dit maakt het nog spannender...

 X  


31/12/2018

Laat iedere dag van het nieuwe jaar beginnen met verwondering. Aan jullie allen een vreugdevol nieuw jaar.
Jammergenoeg moesten we deze maand afscheid nemen van Indi die nu haar zus Chimook vergezeld in een andere dimensie.

 


30/11/2018

Alle puppies zijn vertrokken naar een warm nest. De nieuwe baasjes waren allen heel blij met hun nieuwe huisgenoot. We wensen hen allen veel plezier en geluk met hun Witje.21/10/2018

De pups én Moonah doen hun uiterste best. Er wordt gedronken en geslapen in shiften gezien er maar 8 tepels zijn. Er wordt ook wel eens gewedijverd voor de beste tepel maar dan krijgen de volgertjes een extra duwtje in de rug van ons. Eén van de volgende dagen maken ze al samen hun 1ste uitstap: op naar de Ardense natuur.27/09/2018

Vandaag heeft Moonah 11 puppies geworpen: 8 reutjes en 3 teefjes...wat een nest. Uiteindelijk beslist om haar in Rollegem te laten bevallen. Eenmaal de pups op stap beginnen gaan, neemt Peter hen mee naar de wijdsheid van Les Basses.30/08/2018

Heerlijk genieten van het warme zomerweer: een ferme wandeling 's morgensvroeg, ballen gooien vooraleer de zon te hoog staat, lui nagenieten in het lommer na een smakelijke kippebil, mollen zoeken in de koelte van de aarde, op konijnen jagen in het bos... en in blijde verwachting zijnde...29/07/2018

Vandaag was het wel raak. Moonah (of the White Wolves) is gedekt door Jappeloup (du Royaume des Lys d'Or). We zijn dus in blijde verwachting van een nest Witte Herdertjes, wellicht rond 1 oktober.
Reservatie is mogelijk.

   x  


29/06/2018

Océane is loops geweest maar heeft zich niet laten dekken door Japeloup (van de kennel The White Wolves) die nochtans 4 dagen na elkaar goed z'n best deed. Alles wees er nochtans op dat het geschikte moment was. Maar Océane is blijkbaar heel gevoelig en niet meteen van plan om zwanger te raken. Moonah was een week later loops. Na een progesterontest bleek echter dat haar loopsheid niet volledig was doorgekomen. Dus voorlopig geen zwangere teven.20/05/2018

Na een weekje totale rust in de Provence bij een jeugdvriendin (mét schaapherder als buurman ;-)), heb ik beslist om mijn ervaring als humane Shiatsu-therapeut te integreren in het ganse 'Leven in de roedel'-project en tevens de opleiding hondenshiatsu te volgen. Dit kan alleen maar ten goede komen aan de honden én hun baasjes.
Ondertussen opnieuw aan de slag met allerlei afwerkingstaakjes en onderhoudswerken in Les Basses. De voorbereidingen voor de herbronningsweekends zullen binnenkort alle tijd in beslag nemen. Maar het is boeiend en de honden vinden het in ieder geval interessant om overal hun neus tussen te steken.
Volgende week gaan we naar de dierenkliniek om de oogtest bij Océane en de heup-en oogtest bij Ayla te laten uitvoeren. Het is immers aangewezen dat ze de nodige medische controles ondergaan om een gezond nageslacht te garanderen. De verdoving moeten we er jammergenoeg bijnemen :-(.08/04/2018

Dit weekend werd de vuurplek geïnstalleerd en ingewijd. De honden vonden het meteen OK en niettegenstaande de zon 20° gaf, vonden ze het toch fijn om zich naast het vuur te nestelen.
Nu de opfrissingswerken in het logeerhuis bijna afgerond zijn, kunnen we van start gaan met de 'Herbronnings-weekends'. De 1ste staat gepland op 16 en 17 juni (meer info onder Op stap/Weekends). 
Ik zie er al naar uit. Jij ook? 25/03/2018

Enkele weken geleden reden we nog vast met een lading hout bij de ingang van het bos. We moesten de aanhangwagen afhaken en zonder hout terug naar Rollegem rijden. Onder het goedkeurend oog van de honden hebben we dit weekend een lading houtsnippers op de bosweg gedeponneerd. Vaarwel modder!25/02/2018

In de Ardennen is de kust ver weg, dus heb ik de lelijke bruine muurtegels in de badkamer omgetoverd tot een zee van golven. Voila, zo kunnen we ons helemaal onderdompelen in het water. Als ik nu nog zand op de grond strooi, dan kunnen we heerlijk douchen aan het strand :-)16/01/2018

Moge dit nieuwe jaar voor elk een vreugdevol jaar zijn met de kracht om ook moeilijke situaties aan te pakken.
Wij moesten in ieder geval weeral afscheid nemen. Blijkbaar heeft Venus haar vriendje Buddha willen volgen naar de andere wereld. Nu zijn onze oorspronkelijke roedel weer allen samen behalve Indi. Hopelijk kan zij nog even haar plekje vinden bij de jongere generatie want haar leeftijdsgenoten Happy en Ishra zijn nu niet bepaald haar beste vriendinnetjes.
Ohmy daarentegen heeft meteen haar plaats gevonden in de huisroedel en ook Nepal weet ze tot kameraad te maken. En in Les Basses voelt ze zich de koning(in) te rijk. Vooral als ze met haar roedel mee op stap kan.25/12/2017

Aan allen een hartverwarmende Kerst.
Voor ons is het een kerst met gemengde gevoelens. Gisteravond heeft onze Buddha onverwachts afscheid van ons genomen terwijl we enkele dagen eerder bewust onze oudste reu van de roedel hebben laten gaan daar hij te ziek geworden was. Diezelfde dag konden we echter onze nieuwe telg verwelkomen: Quiet Ohmy, een Golden Retriever vriendinnetje voor onze huisroedel. Zij zal eveneens opgeleid worden als begeleidingshond voor het therapieproject.
Ook de Malamuttenroedel is sedert 2 maanden uitgebreid met een nestje van Mokshe. Zij en haar moeder Ishra zijn superfier. Ishra is zelfs zo fier dat ze zelf melk is beginnen produceren. Oorspronkelijk waren de pups gereserveerd om het oude mushingteam te vervangen maar we hebben ondertussen beslist om er toch enkele te laten verhuizen naar een nieuw baasje.
En de fruitbomen zijn geplant. Hopelijk kunnen we binnen enkele jaren lekker smullen van onze appelen, peren, pruimen, kersen,... om de okkernoten te kraken zullen we wel iets meer geduld moeten hebben.

 


04/11/2017

Oef, de lastige en saaie binnenwerken (vooral schilderwerken) in Les Basses zijn achter de rug. Ik heb toch regelmatig eens op mijn tanden moeten bijten en mezelf wat extra moed moeten inpompen. Nu zijn het vooral nog buitenwerken ter voorbereiding voor de omheiningen. Maar dit vind ik geen beulenwerk, integendeel. Ik hou er van om, ja zelfs in weer en wind, buiten bezig te zijn met snoeien, opruimen, aanplanten, enz. En de honden amuseren zich super om samen in het struikgewas op zoek te gaan naar allerhande beestjes die daar verscholen zitten. Gelukkig kunnen de vogels, muisjes, mollen enz. zich sneller uit de voeten maken dan onze viervoeters het willen, haha. 

 

23/10/2017

Vannacht is Chimook van ons heen gegaan. We waren er op voorbereid en hebben op een zachte manier afscheid kunnen nemen. Ze had sedert een aantal weken een ontsteking die niet genas, niet met onze natuurlijke middels maar ook niet met de klassieke medicatie. Uiteindelijk heeft de natuur toch beslist en zo was het goed, ook voor Chimook.


15/10/2017

Alle pupjes zijn vertrokken naar hun nieuwe thuis waar ze goed zullen ontvangen worden. Een laatste groepsfoto was echter net iets teveel gevraagd.
Voila, nu kunnen we ons weer volop concentreren op de werken in Les Basses. Het vakantiehuis begint beetje bij beetje een nieuwe look te krijgen maar er is vooral nog hééél veel voorbereidend werk buiten om de omheiningen te kunnen plaatsen

. 

24/09/2017

De pups zijn alweer 5 weken oud en dartelen gezwind in het rond. Ze eten met smaak hun verse vleesmaaltijd met af en toe nog een slok moedermelk. Moonah vindt het echter niet meer fijn om relaxed te gaan liggen met een bende zuigers met scherpe tandjes en klauwtjes. Deze zonnige week hebben ze kunnen genieten van de Ardense nazomerlucht terwijl ze nieuwsgierig op verkenning gingen rond het huis om daarna als roosjes in slaap te vallen.

 


228/08/2017

Onze Witte Herder Moonah is op 21/08 bevallen. Ze heeft 7 schattige puppies: 2 reutjes en 5 teefjes. Dit weekend ging gans de familie al op stap naar de Ardennen. Moonah vond het super om haar kroost mee te nemen in de camionette.

 


20/07/2017

Er zijn ondertussen al 5 pups vertrokken naar een nieuwe thuis. Ik heb zo de indruk dat ze allen met hun gat in de boter zullen gevallen zijn en dat geeft een rustgevend gevoel. De 3 overige reutjes amuseren zich samen wel. Ondertussen ben ik ijverig bezig met het huis een nieuwe frisse look te geven binnenin en Peter is meer gefocust op het verhuizen van al zijn materiaal, wat ook niet niks is.18/06/2017

Puppies zijn morgen al 6 weken oud. Onder het waakzame oog van moeder Nepal en baas Peter is stoeien met elkaar en met Moonah en Ayla hun favoriete bezigheid  naast slapen en eten. Ondertussen blijven wij maar opruimen; de vorige eigenaar was ofwel een verwoede verzamelaar van alles wat hij ooit dacht nog te kunnen gebruiken...of hij wist niet af van het bestaan van containerparken. 

  02/06/2017

De pups zijn al koddige mollige waggelende pluizebollen geworden. Ze gaan reeds gezwind op verkenning en vinden het super om in het bos van Les Basses te vertoeven na een warme week van puffen en blazen in en onder de camionette in Rollegem.

  


21/05/2017

Een weekje in Les Basses: met pijn in mijn hart heb ik moeten afscheid nemen van een stuk dennenbos om ruimte te maken voor de jonge loofbomen. Het was verbazend te zien hoe de 35 meter lange naaldbomen werden omklemd door de robotarm van een immens machien met kolosale kettingbanden die eerst de stam afzaagde en tegelijkertijd alle takken afritste. Een bulldozer met grijparm sleepte de stammen dan van het dal naar boven waarna een takelvrachtwagen ze oplaadde. Heel indrukwekkend allemaal. 
Nepal en de pups hebben in de bosbarak verbleven en Navara en Orona zijn terug naar hun kennel 'The White Wolves' om een nestje te krijgen.

  


08/05/2017

Vannacht heeft Nepal opnieuw 8 ferme puppies gebaard: 7 reutjes en 1 teefje. Ze zien er allemaal gezond en levendig uit. Gezien de verhuis nog volop aan de gang is en Nepal overal mee naartoe wil, heeft ze gekozen om in de camionette te bevallen. Daar heeft ze haar eigen kooi waar ze op haar gemak haar pups kan verzorgen. Reservaties zijn nog mogelijk.07/05/2017

Een hoop brandhout verzameld van de afgebroken omheining van de buren. Een stapel warmte voor een paar jaren ver.30/04/2017

Alweer een stap verder in de verhuis: de caravan heeft al een plek bij de bosbarak. Van daaruit zal hij toezicht hebben op de perken waar de honden zullen verblijven. Er is ook al een kamertje klaar in het vakantiehuis.
'Stap per stap' zegt Peter en laten we vooral niet haastig tewerk gaan. Liever mindfull genieten van ieder moment, ook al vraagt het soms wat extra inspanning zowel fysisch als psychisch.

 


09/04/2017

Een ganse week in Les Basses...een ganse week genieten van het bloemenbos, van de massa's lieveheerbeestjes, van de boswandeling met de honden 's morgensvroeg omringd door fluitende vogels 's, van buurmans kalfjes die hun 1ste stapjes in de weide zetten, van het verwijderen van de oude omheining omringd door nieuwsgierige paarden, van de wijdse stilte, ... we komen dus vlug terug.

  


26/03/2017

De sneeuwklokjes hebben hun plaats ingeruild voor de narcissen. En dit weekend waren aan de takken van de struiken en bomen de eerste ontluikende frisgroene blaadjes te bespeuren. We hebben de opruimings-en opfrissingswerken verder gezet en vooral ook genoten van het prachtige lenteweer samen met onze roedel.

   


12/03/2017

De sneeuwklokjes hebben de winter uitgewuifd en de eerste lentezon begroet. Alweer een paar stappen verder en een hoop troep lichter. Grootste deel van de bosbarak is leeg en de betonvloer heeft een laag verf om mogelijkse urinaire accidentjes makkelijker te kunnen verwijderen. Eén van de 2 afgedankte caravans die tevens in het bos staan, is ook ontruimd zodat daar mogelijks wat materiaal kan gestockeerd worden. En we hopen onze intensie om minder te gaan verzamelen, te kunnen realiseren. 'Less is more' zegt men. Maar daar is Peter nog niet zo van overtuigd lijkt mij :-(

 

Contacteer ons

Leven in de roedel

Adm. adres: Lampestraat 53
8510 Rollegem-Kortrijk

GSM: 0485/75.85.11

info@leveninderoedel.be

Contact


Roedeladres:
Les Basses 81
5590 Haversin-Ciney

Waarom kiezen voor ons
  • Omdat onze Goldendoodles gezonde en sociale gezins-en begeleidingshonden zijn.
  • Omdat we jou en jouw hond kunnen helpen bij gezondheids-of gedragsproblemen.
  • Omdat we kiezen voor de helende kracht van de natuur.
  • Archief: http://www.bloggen.be/leveninderoedel