In actie

Opvoeding en training
 
De Golden Retrievers en de Goldendoodles worden opgevoed tot evenwichtige gezinshonden en op aanvraag ook tot therapie- of begeleidingshond.


Spelen
 

De honden houden er van om samen te spelen, zij het met hun baas of met de andere honden. Elk spel stimuleert hun ontwikkeling.


Wandelen
  
Wandelen is onze favoriete activiteit. Nieuwe plekjes en geurtjes ontdekken; speurend onderzoekend aan de lange leiband of veilig dicht bij het baasje. En voor langere tochten doen we de lendengordel om zodat er makkelijk meerdere honden mee op stap kunnen die elk hun eigen rugzak (met spijs en drank) dragen.


Zwemmen
 
De meeste honden houden ook van een duik in het water en een partijtje zwemmen. Vooral in de zomer kunnen ze dan heerlijk afkoelen.Mushing

 
Dit is het besturen van een hondenspan van op een slede of een kart (met wielen). De musher gebruikt bepaalde termen om de leadingdog(s) bevelen te geven zodat het ganse span de juiste richting uitgaat. De musher staat achteraan op de slede of de kart en kan zo nodig remmen of meetrappen (zoals bij een step). Vooraan kan een 2de persoon zitten of kan er bagage geplaatst worden.(zie www.vfsmushing.be)
Met zijn achten worden onze honden regelmatig ingespannen voor een trainingskart om samen met ons op stap te gaan. De Malamutes hebben van nature uit een drang om een last te trekken. Zo kunnen zij hun werk doen en hoeven wij niet alle bagage te dragen. Wij lopen echter geen wedstrijden daar we bewust kiezen voor een rustige aanpak zonder streven naar prestatie.