De honden - De leden van onze roedel nu en vroeger:

De huidige roedel:

Onze 2 Golden Retrievers

                                                                                                              
Proud Ayla van 't Nielerdal (°05/10/2016) stamboom
Na een rustige verkenning de eerste dagen, werd onze eerste Golden Retriever vrij snel aanvaard in de roedel. Sneller dan we hadden voorzien voor zo'n kleine spruit. Ayla is een zeer rusige en bescheiden hond. Ze laat de anderen altijd eerst voorbij gaan en wacht geduldig haar beurt af. Ze is steeds tevreden ook al is het niet haar voorkeur. Ze is een ideale begeleidingshond die mij regelmatig assisteert in mijn therapeutisch werk. Ze heeft daarnaast ook wel een portie jachtinstinct en is ondertussen uitgegroeid tot een ware mollenjager. Op de weide in Les Basses zit haar kop meer in dan boven de grond. 
Heupen: B
Ogen: nihilQuiet Ohmy of the Broadway Farm  (°30/10/2017) stamboom
Ohmy volgde een jaar na Ayla.  Ze heeft zich net zo goed en vlot aangepast werd ook meteen aanvaard in de huisroedel toen nog met de Witte Herders Moonah en Océane. Ohmy is een heel aktieve jongedame en heeft een onwaarschijnlijke 'will to please'. Ze staat altijd met iets klaar in haar bek om een apporteeropdracht te mogen uitvoeren. Ze heeft alles in zich om een super assistentiehond te zijn.
Heupen: A
Ogen: Nihil

Onze Koningspoedel

 
Shamaan (°22/09/2019) stamboom
Onze lieve zachtaardige crèmekleurige Koningspoedelreu die zorgt voor de volgende generaties F1B Goldendoodles. Hij is een echte speelvogel en houdt vooral van rondcrossen achter de andere honden. Hij is dol op de puppies en houdt hen al spelend goed in het oog.
Heupen: A
Ellebogen: 00
Ziekte Von Willebrand: vrij

Onze Goldendoodles

 
Fee (°25/09/2019)                                                 
Is 1 van onze eerste Goldendoodle-teefjes uit het nest van Ohmy en Poirot. Ze leek ons een heel evenwichtige pup die het eerder rustig aan deed, op haar hoede was en graag, samen met Ayla op zoek ging naar wat er onder het aardoppervlak te vinden was. Nu is ze nog steeds geen waaghals maar durft wel al eens deugnieterij uitspoken, ze vindt het oa. heerlijk om aan de haal te gaan met zaken die je laat rondslingeren en is altijd de eerste om op de trimtafel te springen.
Heupen;
Ellebogen:
Ogen: vrijLibel (°25/09/2019)
Is de zus van Fee. Als pup leek ze de rustigste en liefste maar evolueerde al snel als een onbevreesde puber die het liefst ravotte met Nepal, de Alaskan Malamute. Nu houdt ze nog steeds van dolle pret maken met de andere honden en haar moeder uitdagen. Heb je ze echter alleen in huis, dan is ze de ruste zelve, heel aanhankelijk en zeer plichtsbewust. Ze houdt nog steeds van een uitdaging en vindt het heerlijk om te assisteren tijdens mijn begeleidingswerk. Ze is een schat van een hond.
Heupen: B
Ellebogen: 00


Yentl (°29/01/2020)
Is de dochter van Ayla en Poirot. Ze is net als haar moeder een superlieve hond en ieders vriendin. Ze is graag bij de bende maar heeft ook graag haar we-time momentjes.

 
Fauve (°29/01/2020)
Is de zus van Yentl en een echte bravoure, ze heeft haar naam niet gestolen. Ze gaat graag haar eigen gangetje en is er iets verdwenen...ga dan maar even kijken bij Fauve. Wordt de trimtafel of de lookolie klaar gezet, dan gaat ze zich verstoppen maar voor een knuffel staat ze altijd klaar. Ze is een echte knuffeldoodle.


Pharao (°19/02/2021)
Is de zoon van Ohmy en Shamaan. Hij is onze Goldendoodle-reu die de F2-Goldendoodle-pups kan voortbrengen. Hij daagt graag zijn moeder uit met trekspelletjes en ravot graag met de bende. Hij is heel aanhankelijk naar zijn baasjes toe maar als er bezoek komt, houdt hij zich meestal op de achtergrond. 


Amber (°01/07/2021)
Is de jongste van de bende en de dochter van Ayla en Poirot. Ze is heel lief en zachtaardig en ieders speelmaatje, groot of klein. Ze is heel volgzaam en past zich overal aan.

Daarnaast onze Alaskan Malamutten:
Ishra (Yellowsnow Malamutes Electra) (°10/03/2010)
was de eerste Malamute in de roedel met een officiële stamboom. Ze is afkomstig van Denemarken (Yellowsnow) en is 2 dagen na het overlijden van Ishtar in ons midden gekomen. Ze voelde zich meteen veilig bij pleegmoeder Akita en is een lieve, speelse en volgzame hond geworden die zowel geniet van het ravotten in de groep als van het meelopen in het mushingteam. Ze heeft een grote “will to please” en leert heel vlug nieuwe zaken aan. Ze heeft echter ook een dominant trekje vooral als ze denkt haar verworven plaats te moeten delen met een andere hond.


     
Gipsy & Mokshe (°30/09/2013)          &             Tibet Sherpa (°30/09/2013)
bij ons geboren uit Ishra en Yakima van Kamiakan Trail.
Gipsy was onze dekreu (ondertussen gecastreerd) met een heel aanhankelijk en volgzaam karakter. Hij staat steeds paraat om een goedkeuring te krijgen.
Tibet is een heel krachtige en zelfzekere reu die zich niet laat intimideren.
Sherpa lijkt uiterlijk heel erg op zijn broer Tibet. Qua karakter is hij een lieve en heel aaibare Malamute die je altijd wel tot een knuffel doet verleiden.
Mokshe is het kleine zusje. Ze is inderdaad klein van gestalte maar daarom niet minder alert. Ze houdt alles goed in de gaten en hoeft niet onder te doen voor haar grote broers.Nepal (Native of Wilderness on Kamiakan Trail) (°17/05/2014)
is geboren in Kamiakan Trail. Het is een grote zwart-witte Malamute met een uitdagend karakter. Ze weet wat ze wil en kan dit ook op haar eigen, soms caprioolse manier duidelijk maken. Ze weet ook heel goed hoe ze mensenharten kan stelen en haar pups deden nog beter. Ondertussen heeft ze zich ontpopt tot een ware waakhond wat nochtans niet in de aard van het beestje zit. Ze is echter niet van de voordeur weg te slaan behalve voor een controleronde op het terrein en houdt iedere vreemde op afstand.Arjuna (°05/12/2014)                  
Zoon van Happy en Gipsy en broer van Shiva.
Arjuna lijkt sprekend op zijn vader en heeft ook zijn karakter geërfd.


 
 Inka (°23/10/2017)
Een overgebleven reu uit het onverwachte nest van Mokshe en Gipsy: altijd eerder achterdochtig en kijkt liever de kat uit de boom.
Hij ziet er 'wolf' uit en gedraagt zich ook wolfs.
De HERPLAATSTE HONDEN:


Athon (°23/10/2017) 
Broer van Inka. Hij is in tegenstelling tot Inka altijd heel sociaal geweest. Hij werd daarom in 2019 herplaatst en leeft nu in een gezin waar hij het heel erg naar zijn zin heeft.


Moonah (Ohm Oonah) (°25/06/2015)
Gezien ze zo wit is als de volle maan noemden we haar Moonah. Ze komt van de kwekerij ‘The White Wolves’. Ze vindt het super om allerlei opdrachten uit te voeren maar eens ze een andere hond in het vizier krijgt, heeft ze geen oor meer voor commando's.  Tussen de trainingsmomenten door genoot ze met volle teugen van het ravotten met de Malamutten. Nu verblijft ze bij haar witte rasgenoten bij Linde's White Wolves.Océane of The White Wolves (°18/12/2015)
Océane kwam als 1-jarige bij ons terecht. Ze is een dol enthousiaste speelse witte herder als ze zich veilig voelt, maar bij onbekenden doet ze een stap achteruit. Zij is een perfecte spiegel voor mensen die bang zijn van honden. Ook zij heeft nu haar plek gevonden, samen met Moonah, bij Linde's White Wolves.
In memoriam:Ishtar (°18/02/1997 - †10/05/2010)
was lange tijd de oudste reu die zijn leiderschap al geruime tijd had afgestaan. Hij had artrose en kon naar het einde toe nog moeilijk stappen. Op 13-jarige leeftijd heeft hij uiteindelijk beslist om te kiezen voor de totale rust. Hij leeft verder in onze herinnering als de evenwichtige, toch enigszins eigenzinnige stamvader van de roedel.Yanah (°06/047/2002 - †31/05/2011)       &   Shakira (°06/07/2002 - †05/03/2012)
waren 2 zussen uit hetzelfde nest. Beiden hebben enkele nesten gehad waarvan we een aantal puppy’s hebben gehouden.
Yanah was de moeder van Allegro, Alegria en Akita uit één nest en Buddha uit een ander nest. Ze kreeg graag aandacht van ons maar was weinig verdraagzaam naar de andere honden toe en ging heel vlug in conflict vooral met haar zus.
Shakira was de moeder van Venus en Thorgall en een kordate dame. Ze had een kort geblokt lichaam op korte poten waarmee ze zich overal een weg doorbaande, ook figuurlijk. Ze wist wat ze wilde en liet zich vooral niet intimideren. Haar leiderschapskwaliteiten, steeds door haar zus betwist, had ze reeds voor haar dood door gegeven aan haar dochter Venus.


   
Akita (°28/09/2005 - †07/02/2011)           Alegria (°28/09/2005 - †30/10/2014)         Allegro (°28/09/2005 - †22/12/2017)
2 zussen en broer en pups van Yanah.
Akita was de ‘kleine’ zus van Allegro en Alegria en is steeds de omega (Assepoester) van de roedel geweest. Daar ze telkens het onderspit moest delven, heeft ze haar laatste jaren samen met Ishtar buiten de roedel geleefd. Haar hartprobleem maakte dat ze eveneens op een rustiger tempo leefde en het heel goed kon vinden met Ishtar. Ze was een zeer voorbeeldige pleegmoeder voor Indi & Chimouk en Ishra. Op een prille wintermorgen, heel onverwachts en zonder enig teken, is haar hart blijven stil staan.
Alegria was een vrij intelligente hond. Ze had aanleg om een goede leadingdog te worden bij het mushen maar wegens een trauma tgv een accident is ze, na veel trainen, teamdog geworden. Lange wandelingen waren daarna haar ding geworden waarbij ze op haar beurt onstuimige honden kon leren ‘aan de voet’ lopen.
Allegro is 12 jaar geworden en het grootste deel van zijn leven roedelleider geweest. Hij was een dominant figuur die de andere roedelleden snel op hun plaats zette. Hij was heel aanhankelijk naar ons toe en bij het begroeten vertelde hij steeds hele verhalen al wowelend (wowwowwowwow met heel veel intonatie). Het leek wel alsof hij ons telkens op de hoogte bracht van het reilen en zeilen binnen de roedel. Toen hij te zwak werd om nog een waardig Malamuttenleven te leiden, hebben we hem zacht laten inslapen.Thorgall (°31/03/2007 - †15/02/2014)
was de zoon van Shakira en broer van Venus. Hij was een krachtige reu maar zijn castratie in combinatie met zijn eetlust bezorgde hem vrij snel overgewicht waardoor hij niet meer snel genoeg was om mee te lopen in het team. In de roedel probeerde hij zijn plaats te creëren als reu maar moest steeds opbotsen tegen Allegro wat soms al eens uitmondde in een macho-gedoe met veel uiterlijk vertoon.Gobi (°28/07/2008 - †01/01/2014)
was de dochter van Alegria. Ze leek qua uitzicht en karakter heel erg op haar moeder. Zij bezat een grote portie energie. Bij het mushen toonde ze vrij snel haar kwaliteiten en functioneerde goed als teamdog. In de roedel ging ze eerder conflicten uit de weg en probeerde met de andere leden op goede voet te staan. Ze is echter ziek geworden en op vroege leeftijd gestorven.Buddha (°28/07/2008 - †24/12/2017)
was de zoon van Yanah en een onbevreesd avonturier die alles wilde ontdekken. Hij werd door Allegro in het gareel gehouden als hij grenzen durfde te verleggen. Eenmaal ouder ging hij Allegro niet meer zo makkelijk uit de weg en nam het vooral op voor Venus, zijn vriendinnetje.Venus (°31/03/ 2007 - †24/01/2018)
was de dochter van Shakira en zus van Thorgall. Ze was wegens haar fysische bouw niet zo’n goede trekhond maar deed steeds haar uiterste best om haar plaats te behouden in het team. Ze heeft ook flink haar best gedaan om in de sporen van haar moeder te treden als alfateef. Maar dit heeft slechts geduurd tot er 2 krachtige teven uit Estland kwamen. Toen moest ze het onderspit delven. Buddha was haar beste maatje.


 
Chimouk (°29/07/2009 - + 23/10/2017)         Indi (°29/07/2009 - + 12/12/2018)
waren zussen. Beiden waren geboren in het Hoge Noorden. Hun grootmoeder Chitta (dochter van Ishtar en Shakira), vertrok in 2005 vanuit onze roedel naar Estland om te gaan werken in bij Karulas Wolftrail (nu: Laplands Wolftrail). Niet alleen hun zwart-witte kleur viel op in de wolfsgrijze roedel maar ook hun ingesteldheid was anders: op en top snelle en volgzame werkhonden die na 1,5 jaar reeds hun plaats als leadingdog hadden verworven. Chimook was een zeer goede trekhond en tevens gemotiveerd om andere opdrachten uit te voeren. Ze was echter heel dominant in de roedel en nam hierbij een zeer bepalende plaats in.
Indi had eerder een eigenwijs karakter en wilde enkel doen wat ze echt graag deed en dat was een kar trekken in volle galop. Ze luisterde hierbij goed naar de bevelen. Voor andere opdrachten kon je haar echter niet motiveren. In de roedel had ze haar eigen plek gecreëerd waarbij ze niemand in de weg liep en zich ook met weinig ging bemoeien.


Shiva (°05/12/2014 - + 14/10/2022)
Zij was de dochter van Happy en Gipsy en broer van Arjuna.
Shiva leek sprekend op haar moeder maar dan met een veel speelser karakter. Ze hield vooral van ravotten met Arjuna.Happy (°23/10/2008 - + 07/10/2023)
Zij was de moeder van Shiva en Arjuna.
Zij was een goede sledehond maar haar vorig baasje had het mushen stopgezet. Vandaar kwam zij in onze roedel terecht op 13/06/2011.
Ze was nogal gesteld op haar privacy en kon niet zomaar met eender welke andere hond samen leven. Ze voelde zich het best bij haar kroost.