Roedelleven

Onze oorspronkelijke Alaskan Malamute-roedel leeft buiten op verschillende terreinen afhankelijk van weer en temperatuur waar ze voldoende ruimte hebben om te rennen, te spelen, te eten, te rusten...
Er is altijd vers water, er staat een plonskuip om zich te verfrissen bij warm weer en hun houten hok biedt naast de vele verstopplekjes een perfecte schuilplek.
De natuurlijke omgeving in de Ardennen biedt veel mogelijkheden echter wetende dat de honden nooit de ervaring van een vrije roedel zullen hebben. Slechts in enorme natuurgebieden, zoals in het bijna 9000 km² groot National Park Yellowstone in Wyoming in de V.S.,  is dit nog mogelijk. Daar zijn sedert 1995 opnieuw wolvenroedels in volledige vrijheid uitgezet, weliswaar onder het meekijkend oog van de mens!

Ondertussen zijn enkele andere rassen het project én ons huis binnengeslopen. De Golden Retrievers, de Goldendoodles en onze Koningspoedel vertoeven afwisselend binnen en buiten, afhankelijk van het weer en hun behoeftes. Zij vinden het echter ook dé max om samen buiten op het veld en in het bos te ravotten. Niet alle Malamutten kunnen hierbij aansluiten maar Nepal doet het super met de Doodles én de puppies.

Wij proberen onze roedel zo gezond mogelijk te voederen en hebben in de loop der jaren reeds verschillende soorten voeding uitgetest gaande van BARF (Bones And Raw Food), KVV (Kant en klaar Vers Voer) en droogvoer (verschillende merken). Daarnaast krijgen ze nog wekelijks rauwe wortels, rauwe eieren en olijfolie. Bij gezondheidsproblemen raadplegen we eerst onze natuurlijke huisapotheek: Bachbloesems, Echinacea, St. Janskruidolie, Symphytum (smeerwortel), klei, olijf-en lookolie en vooral de natuurlijke genezingskracht van het lichaam zelf wat bij dieren nog heel sterk aanwezig is. Als er zich dan toch chronische of levensbedreigende problemen voor doen, stappen we richting dierenarts. De meest noodzakelijke inentingen worden tevens toegediend.

Het reilen en zeilen van de roedel kun je volgen onder ‘Nieuws’.