Roedelleven

Onze roedel leeft buiten op een natuurlijk terrein waar de honden tussen de bomen en struiken naar hartelust kunnen rennen, spelen, eten, rusten…kortom op en top hond zijn.
Er is altijd vers water, er staat een plonskuip om zich te verfrissen bij warm weer en hun houten hok biedt naast de vele verstopplekjes een perfecte schuilplek.
Zoals je merkt, proberen we zoveel mogelijk een natuurlijke omgeving te creëren, wetende dat het nooit een vrije roedel kan zijn. Slechts in enorme natuurgebieden, zoals in het bijna 9000 km² groot National Park Yellowstone in Wyoming in de V.S.,  is dit nog mogelijk. Daar zijn sedert 1995 opnieuw wolvenroedels in volledige vrijheid uitgezet, weliswaar onder het meekijkend oog van de mens!

Wij proberen onze roedel zo natuurlijk mogelijk te voederen en gebruiken daarom de BARF-methode (Bones And Raw Food). We halen vlees en beenderen bij de Marokkaanse slager, dus halal en geen varkensvlees. Daar hierbij geen ingewanden toegevoegd zijn, wordt deze voeding aangevuld met droogvoer (1x/week voor de aanvullende vitaminen en mineralen). Daarnaast krijgen ze nog wekelijks enkele wortels en aardappels (preventief tegen diarree en wormen) en 2-wekelijks karnemelk (goed voor darmflora) en olijfolie (preventief tegen constipatie) Bij gezondheidsproblemen raadplegen we eerst onze natuurlijke huisapotheek: Bachbloesems, Echinacea, St. Janskruidolie, Symphytum (smeerwortel), klei, olijf-en lookolie en vooral de natuurlijke genezingskracht van het lichaam zelf wat bij dieren nog heel sterk aanwezig is. Als er zich dan toch chronische of levensbedreigende problemen voor doen, stappen we richting dierenarts. De meest noodzakelijke inentingen worden tevens toegediend.

Nu en dan is er ook ‘nieuw’ leven in de roedel. We hebben er voor gekozen om het natuurlijk voortplantingsproces hier toch enigszins in te perken om te vermijden dat er teveel pups zouden geboren worden. Daarom zijn onze reu’s zonder stamboom gecastreerd. Er zijn echter enkele teven met stamboom die een aantal keer een nestje mogen krijgen. De regelmatige aanwezigheid van puppies in de roedel, die op een natuurlijke wijze worden geboren en groot gebracht, is immers een belangrijk gegeven om de honden het roedelproces te laten ervaren.

Het reilen en zeilen van de roedel kun je volgen onder ‘Nieuws’.