In actie

Mushing

 
Dit is het besturen van een hondenspan van op een slede of een kart (met wielen). De musher gebruikt bepaalde termen om de leadingdog(s) bevelen te geven zodat het ganse span de juiste richting uitgaat. De musher staat achteraan op de slede of de kart en kan zo nodig remmen of meetrappen (zoals bij een step). Vooraan kan een 2de persoon zitten of kan er bagage geplaatst worden.(zie www.vfsmushing.be)
Met zijn achten worden onze honden regelmatig ingespannen voor een trainingskart om samen met ons op stap te gaan gedurende een korte rit, een dagtocht of een meerdaagse tocht. De Malamutes hebben van nature uit een drang om een last te trekken. Zo kunnen zij hun werk doen en hoeven wij niet alle bagage te dragen. Wij lopen echter geen wedstrijden daar we bewust kiezen voor een rustige aanpak zonder streven naar prestatie.


Wandelen
 
Wie niet meeloopt in het team, krijgt een wandelgareel aan en kan zo ook regelmatig de poten strekken en genieten van een wandeltocht in de natuur. Met een lendengordel kun je makkelijk meerdere honden mee op stap nemen die elk hun eigen rugzak (met spijs en drank) dragen.

Zwemmen

De meeste honden houden ook van een duik in het water en een partijtje zwemmen. Vooral in de zomer kunnen ze dan heerlijk afkoelen.

Training
 
Vooral de Witte Herders zijn graag van de partij op trainingen zoals gehoorzaamheid en behendigheid. Een aantal worden ook getraind tot therapie-of begeleidingshond.