Visie

‘Leven in de roedel’ is een project die gegroeid is vanuit een wezenlijk respect voor de natuur die oneindige mogelijkheden biedt aan de mens om te groeien, te ontwikkelen, te evolueren en zichzelf psychisch en fysisch in balans te brengen. Ieder mens is nl. vanuit zijn oorsprong energetisch verbonden met de natuur die invloed heeft op onze gezondheid en ons functioneren. Dit contact met de natuur, een bewuste levensstijl en lichaamsoefeingen stimuleren en versterken ons zelfregulerend en genezend systeem.

‘Leven in de roedel’ focust op wandeltochten met begeleiding waarbij bosbaden centraal staat. Bewustwordingsoefeningen en mindful bewegen op het ritme van de natuur waarbij alle zintuigen met volle aandacht worden ingezet, helpt een gezonde geest in een gezond lichaam te ontwikkelen. Even uit de dagdagelijkse beslommeringen stappen helpt om tot rust te komen en (opnieuw) een dieper contact te maken met jezelf.
Onze plek is gelegen in de Condroz, de aanloop van de Belgische Ardennen. Een prachtige afgelegen plek midden in de natuur waar je, via het contact met de natuur en/of de honden (of je eigen hond) meer bewust kan worden van jouw mogelijkheden en krachten. Hierdoor ontstaat een weg naar verandering en verbinding met jezelf en je omgeving (zie 'Bewust gezond').
Er worden formules van halve en volledige dagen en weekends aangeboden (zie 'Agenda'). Tijdens de weekends zijn er ook sessies Shiatsu en Yoga.

Binnen 'Leven in de roedel' hebben ook dieren een bijzondere plaats daar zij een onbezoedelde kracht bezitten die helend werkt op de mens. In dit project kan er gewerkt worden met honden van verschillende rassen.
Op een eenvoudige en natuurlijke wijze en via energetische en intuïtieve communicatie en handelingen wordt evenwicht en harmonie gecreëerd bij mens en hond. Lichaamstaal en roedeltaal dragen bij tot het begrijpen en vertrouwen van elkaar. Hierdoor ontstaat een sterkere band tussen de hond en zijn mens.
Binnen deze begeleidingscontext worden de honden gezien als volwaardige individuen. Ze zijn duidelijk, eerlijk en oordelen niet. Ieder heeft zijn verhaal, zowel de hond als de mens en beiden zijn samen onderweg met respect voor elkaar. Ook de roedel heeft zijn verhaal, wat tal van mogelijkheden biedt om een persoon te begeleiden op zijn pad doorheen zijn soms ingewikkelde leefwereld.
Afhankelijk van de hulpvraag worden onze honden ingezet als buddy, als assistent, als spiegel... De honden worden gescreend op gezondheid, karakter en gedrag en krijgen een 'gepaste' begeleiding. Er wordt steeds op toegezien dat de honden in goede conditie zijn en in optimale omstandigheden kunnen functioneren.
Je bent ook welkom met je eigen hond om dit pad te bewandelen (zie 'Coaching').

'Leven in de roedel' heeft ook nu en dan een nestje pups. In het verleden waren dit Alaskan Malamutes en Zwitserse Witte Herders maar nu richten we ons enkel nog op getalenteerde begeleidingshonden zijnde het ras Goldendoodle. Gezien we streven naar gezonde en sociale honden, maken we dan ook heel gerichte keuzes bij het kweken. Dekking, draagtijd, bevalling, zoogperiode en opvoeding gebeuren zo natuurlijk mogelijk (zie 'Goldendoodle-Puppies').