Visie

Leven in de roedel’ is een project die gegroeid is vanuit een wezenlijk respect voor de natuur wat oneindige mogelijkheden biedt aan de mens om te groeien, te ontwikkelen, te evolueren en zichzelf psychisch en fysich in balans te brengen. Hierbij worden lichaamsoefeningen (Yoga, Zen-stretchings) en drukpuntmassage (Shiatsu) aangewend om het zelfregulerend systeem van het lichaam te stimuleren.
Ook dieren hebben hierbij een bijzondere plaats daar zij een onbezoedelde kracht bezitten die helend werkt op de mens. In dit project werken we met honden van verschillende rassen.
Op een eenvoudige en natuurlijke wijze en via energetische en intuïtieve communicatie en handelingen wordt evenwicht en harmonie gecreëerd bij mens en hond. Lichaamstaal en roedeltaal dragen bij tot het begrijpen en vertrouwen van elkaar. Hierdoor ontstaat een sterkere band tussen de hond en zijn mens (zie 'Roedeltaal').

‘Leven in de roedel’ focust op wandeltochten met begeleiding, mét of zonder hond.
Mindful bewegen op het ritme van de natuur helpt een gezonde geest in een gezond lichaam te ontwikkelen. Even uit de dagdagelijkse beslommeringen stappen helpt om tot rust te komen en (opnieuw) een dieper contact te maken met jezelf. Met een hond als compagnon, wordt je bovendien uitgedaagd tot bewust en aandachtig aanwezig te zijn in het hier en nu.
Er worden formules van halve of volledige dagen en weekends aangeboden (zie 'Op Stap' en 'Agenda'). 

‘Leven in de roedel’ is gelegen in de Condroz, de aanloop van de Belgische Ardennen.
Een prachtige afgelegen plek midden in de natuur waar je, via het contact en het stappen met de honden (of je eigen hond) meer bewust kan worden van jouw mogelijkheden en krachten om tot natuurlijk en evenwichtig begeleiderschap te komen. Hierdoor ontstaat een weg naar verandering en verbinding met jezelf en je omgeving.
Je kan individueel kiezen voor een eenmalige sessie of een intensief traject of je kan opteren voor een groepssessie (zie 'Coaching' en 'Info'). 

Binnen deze begeleidingscontext worden de dieren gezien als volwaardige individuen. Ze zijn duidelijk, eerlijk en oordelen niet. Ieder heeft zijn verhaal, zowel de hond als de mens en beiden zijn samen onderweg met respect voor elkaar. Ook de roedel heeft zijn verhaal, wat tal van mogelijkheden biedt om een persoon te begeleiden op zijn pad doorheen zijn soms ingewikkelde leefwereld.

Afhankelijk van de  hulpvraag worden onze honden ingezet als buddy, als assistent, als spiegel, … De honden worden gescreend op gezondheid, karakter en gedrag en krijgen een gepaste begeleiding. Er wordt steeds op toegezien dat de honden in goede conditie zijn en in optimale omstandigheden kunnen functioneren.
Uiteraard ben je ook welkom met je eigen hond om deel te nemen (afhankelijk van het aanbod).

‘Leven in de roedel’ staat voor gezonde en sociale honden door heel gerichte keuzes te maken bij het kweken. Voor onze teven worden steeds de gepaste reuen gekozen. Dekking, draagtijd, bevalling, zoogperiode en opvoeding gebeuren zo natuurlijk mogelijk. Er wordt ook bewust gekozen voor gezonde en evenwichtige natuurlijke voeding (zie 'Puppies').
Hulphondenorganisaties kunnen voorrang krijgen bij de puppykeuze.

Je kan bij 'Leven in de roedel' ook terecht als je gewoon kiest voor een kort verblijf in deze prachtige bosrijke omgeving. Er staat een woning met 6 slaapplaatsen (en alle nutsvoorzieningen) ter beschikking. Honden zijn welkom. Er worden geen maaltijden voorzien. (Prijzen: zie 'Info')

.