De bewuste keuze om je hond een gezond leven te laten leiden, kan ook ondersteund worden door de kracht van de natuur onder de vorm van Bachbloesems en/of aromatherapie.

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties, gemoedstoestanden en gedragsproblemen zoals angst, stress, neerslachtigheid, ...
De 38 Bachbloesems die Dr. Bach ontdekte hebben elk hun eigen helende eigenschap en werken in op een specifieke gemoedstoestand. Een combinatie van verschillende Bachbloesems maken dat een probleem in zijn totaliteit kan aangepakt worden.
Bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en onschadelijk. Ze kunnen door mens en dier ingenomen worden en hebben geen bijwerkingen.

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie staat voor 'behandeling met geuren' en wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst, trauma's,... De geuren werken in op het onderbewuste en brengen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht.
Etherische olieën kunnen tevens preventief gebruikt worden om parasieten zoals teken en vlooien bij de hond op een natuurlijke en veilige manier te weren.

Bachbloesems en Aromatherapie worden beiden gebruikt als ondersteuning bij de Shiatsubehandelingen.